Три от жертвите на Андреас Лубиц са баба, майка и внучкаАндреас Лубиц уби три жени от една и съща фамилия

Андреас Лубиц е убил три поколения жени от една и съща фамилия след като разби пилотирания от него пътнически самолет във Френските Алпи. Оказа се, че на борда на фаталния полет са пътували баба, майка и внучка - и трите на име Ема, тръгнали заедно на екскурзия до Манчестър.

[caption id="attachment_441978" align="alignleft" width="300"]Сред жертвите на Андреас Лубиц са баба, майка и внучка Сред жертвите на Андреас Лубиц са баба, майка и внучка[/caption]

Малката Ема Солера - на 12 годинки, майка й Ема Пардо Видал и баба й - Ема Видал Бардан, се качили на борда на фаталния полет, за да посетят английския град, където учи чичото на най-малката Ема - по-малкият брат на майката, за да се приберат с него обратно към родината. А междувременно и да разгледат забележителностите в Манчестър. Те се качили на самолета на Джърман Уингс, с който трябвало да се прекачат в Дюселдорф, за да достигнат до крайната си цел.

Това обаче така и не се случило, заради умишлените действия на втория пилот на полета Андреас Лубиц, който заключи капитана извън пилотската кабина и след това разби машината в планините. На мястото на трагедията практически веднага пристигна Хуан Пардо Янез - бивш съпруг на бабата и дядо на най-малката Ема. Човекът едва стоеше на краката си от мъка, а пред чакащите го журналисти заяви, че в такъв момент човек просто няма какво да каже или да направи, научиха от бТВ.

В родния град на заможното семейство - Сан Кугат дел Валес, се събраха над 400 приятели и близки на трите жени, за да почетат паметта им на литургия в местния манастир.

Съучениците на 12-годишната Ема с в тежък шок от случилото се и с тях работи психолог, който да и помогне да се справят с шока от новината за смъртта на съученичката им.

Малкото момиченце тренирало тенис в местната школа, а преподавателите й я описват като упорита и отдадена на спорта.