Трай, бабо, за хубост! – казва народът за такива като Елен Колева

Актрисата Елен Колева цял месец ходи на опасната процедура кавитация, за да е слаба за риалити шоуто „И аз го мога” – пише „България днес”. Красивата „шивачка” решила да се подложи на метода по препоръка на приятелка. При тази процедура се използват ултразвукови вълни, а действието им разрушава мастните депа в тялото. Актрисата предпочела да използва процедурата за най-трудно отслабващата част от тялото си – ханша и бедрата. „Бях напълняла през лятото с повече от 10 кг. Сложих се на диета, но не помогна, затова предпочетох бързото отслабване с кавитация, макар да знам, че е много вредна за мен” – обяснила на колежките си от Народния театър Елен Колева.

[caption id="attachment_441961" align="alignleft" width="300"]Елен Колева Елен Колева съзнава риска от процедурата[/caption]

След като повече от месец актрисата чинно спазвала часа си за процедурата, тя действително свалила от проблемните части повече от 5 сантиметра. „Няма метод за отслабване, който да е толкова бърз, колкото кавитацията” – обяснили й от централното софийско студио, където малко преди тази процедура Елен Колева минала и през „Терапията на Мадона”, включваща подмладяващи маски за лице. От година и половина методът кавитация е забранен в много страни в Европа. Причината е, че не при всички случаи вследствие налягането чрез ултравиолетовия апарат се пукат мастните клетки. Понякога те се поемат от лимфната система и остават в черния дроб на желаещия да отслабне, без да се изхвърлят с отделителната му система. „Това може да доведе до проблем с много органи, както и с костите, на които също не влияе добре” – споделят лекарите за метода, който е избрала Елен Колева, за да отслабне. Те не препоръчват нездравословната процедура независимо от бързия й ефект.

Днес Елен Колева има рожден ден и навършва 31 години. Пожелаваме й успех в шоуто и щастие в личен план.