Ирина Папазова с шокиращи разкрития за все още неразкритите разстрелиИрина Папазова знае защо бяха застреляни мъжът й и Илия Павлов

Ирина Папазова проговори за две от знаковите убийства на прехода. Вдовицата на Васил Папазов разкри, че знае причината за убийството както на съпруга й, така и на Илия Павлов. Ирина е категорична, че както Васил, така и Илия са били убити заради интересите към конкурса Мис България. Правата за който първоначално бяха държани именно от Папазов.

[caption id="attachment_441917" align="alignleft" width="300"]Ирина Папазова с Жени Калканджиева Ирина Папазова с Жени Калканджиева[/caption]

Шефът на модна агенция Интерсаунд държи правата за конкурса за най-красивата българка още от 1990 година. Убийството му пък е пряко свързано с Жени Калканджиева, която по онова време му е пряка конкуренция, тъй като прави втори конкурс за красота, с помощта на Големия Маргин, който контролира случващото се.

Вечерта, в която Васил Папазов е застрелян - на 12 декември 1997 година, тогавашният шеф на МВР Любомир Начев пирува в столично заведение заедно със самата Жени и още манекенки от нейната компания. По същото време са застреляни не само Папазов, но и още трима полицаи.

Репортажът как Начев се забавлява взриви медийното пространство, а само няколко дена след излъчването му Калканджиева е жестоко пребита пред офиса си. Правят й спешна операция, но за да я спасят, се налага да извадят далака й.

През 2000 година пък Илия Павлов взема правата за Мис България от Ирина Папазова и известно време в България се правят два успоредни конкурса за най-красива българка - този на Илия Павлов и този на Жени и Визаж.

Смята се, че хората, която всъщност стоят зад Жени и Визаж, са решили да действат срещу новия конкурс като премахнат човека, който го организира. Това е сред основните версии, по които работят разследващите, научиха от hotarena.net.