Монтабаур, родният град на Андреас Лубиц, застава зад пилота-убиецСъгражданите на Андреас Лубиц не вярват, че той е предизвикал катастрофата

Монтабаур, родният град на Андреас Лубиц, напълно подкрепя пилота-убиец. Това заяви пастор Михаел Дитрих, пастор на местната Лутеранска църква в градчето. Той е категоричен, че целият град застава плътно както зад 28-годишния мъж, така и зад родителите и близките му. Оказа се, че местните изобщо не могат да повярват, че техният съгражданин е в състояние да предизвика подобна трагедия.

[caption id="attachment_441905" align="alignleft" width="300"]Полиция пред дома на Андреас Лубиц в Монтабаур Полиция пред дома на Андреас Лубиц в Монтабаур[/caption]

Всички в Монтабаур са буквално потресени от версията, че един от тях е станал причина за смъртта на 149 души, при това с напълно съзнателните си действия. "Просто не можем да приемем, че единствената жертва от нашия град е човекът, заподозрян за виновник за случилото се", категоричен е пастор Дитрих, научиха от бТВ. Заради категоричните доказателства срещу Лубиц обаче, съгражданите му се опитват малко по малко да свикнат с този факт и да го приемат.

Припомняме ви, че Андреас Лубиц съвсем умишлено предизвика фатална катастрофа като разби пилотираният от него пътнически самолет във френските Алпи. Вторият пилот на полета направил всичко възможно да убеди капитана да напусне пилотската кабина, за да може да го заключи извън нея и да поеме контрол над самолета. И съответно да го насочи право надолу, към планината.

Записите от откритата черна кутия на летателната машина категорично доказаха тази версия. На тях се чува как първият пилот крещи на помощника си да го пусне в кабината, а след това се опитва да разбие вратата с брадва.

В последните секунди на ужасяващия запис се чуват и виковете на пътниците, станали жертви на Андреас Лубиц. Който преди години се е лекувал при психиатър заради склонност към самоубийство.