Андреас Лубиц плашел жените с предпочитанията сиАндреас Лубиц се ровел в сайтове за хомосексуални, интересувал се от самоубиийства и извращения

Андреас Лубиц тайничко си е падал по мъже, но упорито криел този факт от всичките си колеги и близки. В това се съмняват експертите, претърсили дома на пилота-убиец и прегледали компютъра и лаптопа му. Благодарение на информацията в тях криминалистите установили, че 28-годишният мъж редовно се е ровел в сайтове за хомосексуалисти, а също и в такива, описващи самоубийства и сексуални извращения.

[caption id="attachment_441866" align="alignleft" width="263"]Андреас Лубиц си падал по мъже? Андреас Лубиц си падал по мъже?[/caption]

Нещо повече, по време на работата му като стюард, тогавашните колеги на Лубиц му лепнали прякора Доматения Анди - което в немския език е емфемизъм за прикритите хомосексуалисти. Появиха се и жени, с които пилотът е излизал, които разкриха, че той ги е плашел със странното си поведение и изказвания. Бившата му приятелка, с която са стягали сватба догодина, също признава, че причината да го напусне е именно странното му и на моменти налудничаво поведение.

Андреас Лубиц бил буквално обсебен от манията си по самолетите и от натрапчивото си желание да стане командир на полети на Луфтханза. След като разбрал, че заради проблем с очите мечтата му не само няма как да се сбъдне, ами дори може да бъде изгонен от работа, Лубиц буквално не бил на себе си. И най-вероятно внимателно е планирал самоубийствените си действия, научиха от vsekiden.com.

Според разследващите катастрофата, вторият пилот на фаталния полет на Джърман Уингс, се е качил на борда на самолета с твърдото решение да го разбие. За това свидетелстват действията му по време на полета. Лубиц многократно приканва главния пилот да напусне пилотската кабина. Записите от черната кутия на самолета показват, че 28-годишният мъж прави всичко възможно, за да накара капитана да го остави сам, за да може да поеме контрол над полета.

В последните секунди от записа ясно се чува как капитанът го моли да отключи кабината, а след това и ударите от брадвата, с която се опитва да разбие вратата и да влезе. Чува се и предупредителната аларма, че машината се спуска твърде бързо, а в самия край - и ужасените писъци на пътниците.