Откриха антидепресанти в жилището на Андреас Лубиц

По време на обиска в жилището на пилота Андреас Лубиц, който разби Еърбъс А320 в Алпите, полицейските власти са открили медикаменти, които се използват за лечението на редица психосоматични заболявания.

Изданието „Welt am Sonntag” отбелязва, че откритите в дома му лекарства навеждат разследващите на мисълта, че Андреас Лубиц е имал тежки психосоматични проблеми. В апартамента на втория пилот на злощастния Еърбъс А320 са намерени различни медикаменти, които се използват за лечението на точно такъв тип заболявания. Това кара криминалистите да смятат, че Андреас Лубиц е бил силно депресиран.

[caption id="attachment_441799" align="alignright" width="300"]Откриха антидепресанти в жилището на Андреас Лубиц Откриха антидепресанти в жилището на Андреас Лубиц[/caption]

По-рано следствието оповести, че пилотът, за който се смята, че е разбил самолета над френските Алпи, е страдал от депресия и т.нар. „синдром на емоционално претоварване”. 27-годишният Андреас Лубиц е посещавал неколкократно психиатри и невролози, разкрива източник от правоохранителните органи, който се занимава с разследването на обстоятелствата довели до тежката катастрофа, която отне живота на 150 души.

Приятели на пилота пък разкриват, че любимата снимка, която винаги носел със себе си била тази, на която се е снимал пред Моста на самоубийците в Сан Франциско – "Голдън гейт". Именно на този мост повече от 1 300 души всяка година се самоубиват. Едва сега обаче всички свързват любимата снимка на Андреас Лубиц с ужасяващата му постъпка.

„Bloomberg” пише, че кабинният екипаж на Deutsche Lufthansa AG, както и на някои други европейски авиопревозвачи, не е бил задължен да се подлага на повторен психически преглед в някои страни извън региона. На практика това означава, че често проблемите на този екипаж не са били разкривани от медици, а от самите пилоти. Андреас Лубиц е преминал тези психологически тестове само веднъж – преди да бъде нает на работа в компанията. Малко след жестоката катастрофа бе установено, че вторият пилот не е бил готов за полет, но е скрил този факт от началниците си, пише Блиц.