Луфтханза не разполага с достатъчно голям медицински екип, който да се грижи за общо 5400-те пилоти

Покрай случая с разбилия се самолет над Алпите, изплуваха страховити разкрития за авиокомпанията Луфтханза.

Оказва се, че сочената за флагман на немската гражданска авиация авиокомпания далеч не е в състояние да контролира здравния статус на пилотите, в това число и психическото им състояние. Причина за липсата на добър контрол е малобройният медицински персонал в компанията, който е твърде недостатъчен, пише немският вестник „Welt am Sonntag".

[caption id="attachment_441787" align="alignright" width="300"]Луфтханза не разполага с достатъчно голям медицински екип, който да се грижи за общо 5400-те пилоти Луфтханза не разполага с достатъчно голям медицински екип, който да се грижи за общо 5400-те пилоти[/caption]

Изданието посочва, че именно недостигът на медицински персонал е една от причините самолетът Еърбъс А320 на нискотарифния филиал на Луфтханза – Джърмънуингс да се разбие в Алпите. За момента основната версия е, че вторият пилот Андреас Лубиц е катастрофирал умишлено самолета. Разследващите допускат до голяма степен, че пилотът, който причини смъртта на 150 пасажери на борда на самолета, не е бил психически здрав.

Позовавайки се на добре осведомени източници, изданието посочва, че в Луфтханза свободните места за медицински работници остават незаети твърде дълго време. Поради тази причина компанията не може да осигури адекватна медицинска грижа на всички 5 400 пилоти. Оказва се, че за тяхното здравословно състояние се грижат едва 20 медици. Катастрофиралият пътнически самолет е трябвало да изпълни полет от Барселона до Дюселдорф.

Междувременно стана ясно, че на мястото, на което се разби пътническият самолет на нискотарифната компания на Луфтханза – Джърмънуингс, е открито ДНК-то на 78 от пасажерите. Информацията бе разпространена от Агенция „Франс прес”, която се позовава на информацията на прокурора на Марсилия, който води разследването – Брис Робен. Както вече бе съобщено, на борда на разбилия се самолет Еърбъс А 320 е имало общо 150 души – екипаж и пътници. Все още продължава работата по изграждането на път, достъпен за вседеходни машини, по който ще бъдат транспортирани онези останки от самолета, които е невъзможно да се транспортират с хеликоптер, пише pik.bg.