Какво означава жертва на модата и дали вие влизате в това определение?Може и да повдигнете малко скептично вежди, но аз смятам, че в определен период от живота си всяка жена е била жертва на модата. След време се осъзнава, разбира се, но пък нека подредим някои от най-очевидните знаци, че още не сте сред „осъзналите се”.Носите неудобни дрехиrazkritia-com

Няма никакво значение, че сте в неудобни дрехи и не ви се струва удачно да сте с тази мини рокля. По-важното е, че тя от последната модна линия на известен дизайнер, а и видяхте няколко родни звезди в нея, така че жертвата си заслужава...

Носите дрехи, които не отговарят на формата на тялото ви

Няма значение какво казват приятелките и чуждите погледи по улиците. Важното е, че е скъпо, модерно и по телевизията казаха, че няма как да не ви стои добре. Затова дори в момента сте с прилепнали скини дънки, над които се подава коремчето ви, но пък сте в крак с модата.

Коригирате тялото си според актуалното

Тук ще оставим шегата настрани. Ако отслабвате, когато е модерно да сме слаби и се стремите да сте закръглени, когато се приеме, че и това е модерно, значи наистина имате проблем и сте жертва на модата. Като жертва в случая не е метафора.

Обличате се заради вниманието на околните

Розова пола, черен клин, бял шал и шарена блуза... На модния подиум може и да се е получило добре това съчетание, но ако се появите по този начин на някое парти ще съберете погледите, но не защото сте харесвани. Сляпото следване на модните тенденции само ще ви накара да се чувствате некомфортно и неразбрана.

Купувате нещо, защото и най-добрата ви приятелка го прави

Чудесно, жертвите сте две! Да си купите нещо, защото едната от вас го има не е реална и основателна причина. Ако вашата приятелка си купува прекрасна рокля с гол гръб това съвсем не означава, че трябва да я последвате, а трябва да си отговорите на куп въпроси преди това, започвайки – къде ще я нося?