Историята на медицинските заболявания на Андреас Лубиц беше оповестена публичноАндреас Лубиц не е страдал от депресия

Болестта на Андреас Лубиц все още не е изяснена. От Би Би Си публикуваха пълното медицински досие на пилота, който умишлено разби пътнически самолет във френските Алпи и уби всички 150 души на борда, в това число и себе си. От него ясно се вижда, че 28-годишният мъж никога не е страдал от депресия и съответно не е бил лекуван от такава.

[caption id="attachment_441208" align="alignleft" width="300"]Андреас Лубиц Андреас Лубиц[/caption]

От клиниката в Дюселдорф, където пилотът-убиец е ходел на психиатър, категорично отрекоха появилите се в немските медии твърдения, че той е страдал от депресия. Още в ранните си 20 години Андреас Лубиц е страдал от остри признаци на безпокойство. Това се случва през 2009 година, а именно заради това той прекъсва и обучението си за пилот в школата на Луфтханза за шест месеца. Лечението му продължава година и половина, след което, през 2013 година той завършва курса с отличие и взема разрешителното си за пилот.

В периода 2013-2015 година обаче той продължава да посещава психиатър, а в медицинските документи състоянието му е описано като на човек, нуждаещ от редовни медицински изследвания от специалист.

Само преди месец - през февруари тази година, от клиниката в Дюселдорф Лубиц е бил диагностициран с неупоменато заболяване. Единственото уточнение, което са направили от лечебното заведение е, че е става въпрос за депресия.

На десети март, точно две седмици преди фаталния полет, пилотът-убиец отново е бил в клиниката. Всичко това обаче е било старателно крито от колегите и шефовете му, за да не го изгонят. В дома на Лубиц разследващите откриха две накъсани медицински бележки, както и скъсан болничен за фаталния 24 март. Когато Лубиц не е трябвало да лети.