Андреас Лубиц скъсал болничния за фаталния 24 мартАндреас Лубиц се лекувал при психиатър седмица преди полета

Андреас Лубиц е късал всички медицински документи и болнични листове, които е получавал от психиатъра си. Пилотът, който разби пътнически самолет във френските Алпи, е бил сериозно болен, но го е криел от колегите и компанията си, за да не бъде изгонен. Тъй като най-голямата му мечта от малък била да лети и да пилотира самолет.

[caption id="attachment_441163" align="alignleft" width="263"]Андреас Лубиц по време на обучението си Андреас Лубиц по време на обучението си[/caption]

Заради психичните му проблеми обаче, шефовете му щели да го уволнят. Затова 28-годишният мъж упорито криел, че страда от разстройство на психиката. Заради което дори е прекъснал за шест месеца обучението си за пилот в школата на Луфтханза през 2008 година. За да се завърне през 2009 и да вземе всичките си изпити и да бъде допуснат да пилотира пътнически самолети. Състоянието му обаче не се подобрило особено и Андреас Лубиц продължавал да посещава психиатър, но тайно от колегите си.

Той упорито криел от всички, че е болен и се лекува и продължавал да изпълнява задълженията си на пилот и да превозва пътници, обявиха от прокуратурата в Германия. При обиска в дома му са намерени съвсем скорошни медицински документи от психиатър, обясняващи сериозното му състояние. Както и болничен лист за фаталния 24 март, когато нестабилният пилот разби пилотираният от него самолет в планината и уби всички 150 души на борда, в това число и себе си.

Лубиц е скъсал болничния на парченца и е отишъл на работа, въпреки предписаното от лекарите. При претърсването на дома на пилота-убиец властите не са открили оставено от него предсмъртно писмо, само накъсаните документи от психиатър.

Специалистите смятат, че любовна драма най-вероятно е довела младия мъж до фаталното решение, тъй като е отключила депресията, с която той се е борел от години. Оказа се, че годеницата на пилота го е изоставила няколко седмици преди катастрофата. Двамата са стягали сватба догодина.

Андреас Лубиц е страдал и заради подигравките на колегите си, които го наричали Доматения Анди заради миналото му на стюард, когато е разнасял сокове и кафета. Всичко това се отразило на и без това лабилната му психика, категорични са експертите.