Естрадната ни прима Лили Иванова живее на вода и сухари

Вече 15 години примата на родната ни естрада Лили Иванова не е яла хляб – пише „Уикенд”. Макар че от дете певицата обожавала да похапва тестени изделия, манията й да изглежда перфектно на сцената дори на 74 години я принудила завинаги да забрави за тестото – отбелязва изданието. В редки случаи Лили Иванова сама приготвяла баница за близки свои приятели, но не хапвала и троха от нея. За да запази заветните 46 кг., на които е заковала кантара от няколко десетилетия, изпълнителката на „Детелини” се подлагала на драконовски режим. През пролетта певицата не хапвала нищо друго освен череши.

[caption id="attachment_441133" align="alignleft" width="300"]Лили Иванова пази строг хранителен режим Лили Иванова пази строг хранителен режим[/caption]

„Не ям много. Това е най-лесното и простото. Сутрин, като стана, изпивам една чаша топла вода с малко лимон. После изпивам едно каже с малко млекце и това е и закуската, и обядът ми, защото ставам към 13 часа. Изгладнявам към 4-5 следобед и тогава изяждам една попара със сирене. Едно малко сухарче с много малко сиренце и гореща вода. Без захар и без сол. След това храната, която е малко по-здрава, я пазя за вечерта, защото човек, като е гладен, не може да заспи. Това важи и за мен. Затова късно вечерта изяждам един или два белтъка с малко сол. Обичам да се хапвам и карфиол, с мед, много е приятно” – разкрива диетата си Лили Иванова. Тя уточнява, че не яде месо. Сама се научила да си прави кисело мляко. Винаги държала в хладилника си от лакомството. „Ако прегладнея, може да си хапна млекце със сухарче или с мед. Човек, като иска, няма да остане гладен, но аз не се тъпча с тестени неща, хляб не ям... Само тези сухарчета, но те са толкова малки и максимум да изям 4-5 на ден. И още нещо – след всяко ядене изпивам по една чаша преварена гореща вода” – описва хранителния си режим Лили Иванова.