Андреас Лубиц е получил признание от Федерацията по авиация през 2013 годинаАндреас Лубиц започнал курсове по авиация още на 14-годишна възраст

Андреас Лубиц е бил определян приживе като "пилот за пример". През септември 2013 година пилотът, който разби пътнически самолет над френските Алпи и причини смъртта на 15 души на борда, е получил престижния сертификат от Федерацията по Авиация, в който се казва, че 28-годишният мъж не само е оправдал, но и е надхвърлил изискванията, зададени от образователните и медицинските стандарти на Федерацията.

[caption id="attachment_441096" align="alignright" width="263"]Андреас Лубиц по време на обучението си за пилот Андреас Лубиц по време на обучението си за пилот[/caption]

Което го превръща в един от младите пилоти, които могат да служат за пример на колегите си, пише британският вестник Телеграф. През септември миналата година пък Лубиц подновил и сертификата си за пилот към местния клуб на летците LSC Westerwald. Един от членовете на клуба - Питър Рукер, разказва, че двамата се видели тогава и Андреас му се видял съвсем нормален. "Не мога да си спомня да се е държал по странен или необичаен начин", разкрива потресеният мъж.

Който споделя още, пилотът-убиец е имал приятелка, с която се виждал доста редовно в апартамента си в Дюселдорф. Освен това Лубиц често се прибирал и при родителите си в къщата им в Монтабаур, където е роден и израснал.

Родителите му първоначално са били във Франция заедно с роднините на останалите жертви. Но когато се е разбрало, че синът им умишлено е предизвикал трагедията, властите са ги отвели на друго място.

Самият Лубиц още от малък се интересувал от самолети и мечтата му била един ден да стане пилот. Първите си курсове изкарал още на 14-годишна възраст, когато започнал да пилотира глайдери. На 22 години влязъл в тренировъчния лагер за пилоти на Луфтханзам след като завършил подготвително училище за пилоти. Веднага след изкарването на тренировъчния лагер, който се провеждал в Бремен, Германия и Финикс, Аризона, САЩ, той се присъединил към екипа на Джърман Уингс, нискобюджетната линия на Луфтханза.