Андреас Лубиц не е оставил предсмъртно писмо, с което да обясни действията сиВ дома на Андреас Лубиц е открита важна улика, потвърдиха разследващите

Андреас Лубиц не е оставил предсмъртна бележка, с която да обясни какво го е накарало да разбие пътническия Еърбъс А320 и да убие всички 150 души на борда, в това число и себе си. Това разкриват източници от немската полиция, която се занимава с огледа на дома на пилота.

[caption id="attachment_441093" align="alignright" width="300"]Андреас Лубиц Андреас Лубиц[/caption]

По време на претърсването на дома му обаче униформените са направили важно откритие, което може да се окаже ключово в по-нататъшното разследване на трагедията, научиха от Дейли Мейл. Засега обаче органите на реда в Германия се въздържат от по-детайлна информация, тъй като искат първо да изследват намерената улика, която, по думите им, е от съществена важност за разследването. По време на огледа, който е продължил четири часа, са били иззети компютри и лаптопи, използвани от пилота.

За който стана ясно, че е страдал от психично разстройство и дори се е лекувал в продължение на година и половина с редовни прегледи при психиатър. Униформените са направили обиск както на апартамента му в Дюселдорф, така и на къщата на родителите му, тъй като Лубиц е живеел и на двете места.

Според запознати 28-годишният мъж е бил в период на депресия в последните седмици, научиха от "24 часа". Той е използвал момента, в който капитанът напуснал пилотската кабина, за да я заключи от вътре и да насочи самолета надолу към планината, което е довело до разбиването му и смъртта на всички на борда. Действията му са били напълно осъзнати и умишлени, показаха записите от черната кутия на летателната машина.

Първият пилот се е опитал да разбие бронираната врата с брадва, за да си върне контрола над самолета и да предотврати трагедията.