Андреас Лубиц посещавал психиатър редовно в продължение на година и половинаАндреас Лубиц прекъснал обучението си за пилот, за да се лекува

Андреас Лубиц е с досие на психично болен. Вторият пилот на фаталния Еърбъс А320, който разби самолета над френските Алпи и причини смъртта на всички 150 души на борда, е посещавал психиатър редовно в продължение на една година и половина.

[caption id="attachment_441080" align="alignright" width="300"]Андреас Лубиц Андреас Лубиц[/caption]

Това разкриват източници от Луфтханза, които са компанията майка на Джърман Уингс, изпълняваща трагичния полет. Заради психичните си проблеми Лубиц дори е прекъснал обучението си за пилот за няколко месеца, през които се е лекувал. Разследващите смятат, че психичното му разстройство се е отключило вследствие на преживяна депресия, заради която временно дори е бил причислен към негодните да летят в училището за пилоти на Луфтхнза във Феникс, САЩ.

В досието му пък е сложена специална бележка от психиатър, че 28-годишният мъж се нуждае от редовна специализирана медицинска помощ. Такава бележка е приложена и към лиценза му за пилот, който Андреас Лубиц е взел след като се е завърнал от лечението си и е завършил обучението си с отличен.

Психиатричното му досие обаче за пореден път повдигна въпроса защо в авио индустрията не са въведени редовни психиатрични прегледи за хората, работещи там, научиха от vsekiden.com.

Припомняме ви, че записите от черната кутия на разбилия се във френските Алпи на 24 март Еърбъс А320 категорично доказват, че трагедията е вследствие на умишлените действия на втория пилот. Който заключил капитана извън пилотската кабина и след това умишлено разбил самолета с в планината. Причинявайки по този начин незабавната смърт на всички 150 души на борда - пътници и екипаж.