Андреас Лубиц умишлено е разбил самолета, доказаха записите от черната кутияАндреас Лубиц заключил първия пилот извън кабината и разбил машината

Андреас Лубиц е вторият пилот на фаталния Еърбъс 320, който се разби във френските Алпи и отне живота на всички 150 пътници на борда му. Вторият пилот на летателната машина умишлено е предизвикал катастрофата, доказаха по категоричен начин записите от черната кутия на самолета, която е записала разговорите между двамата пилоти в кабината им десет минути преди смразяващото падане.

[caption id="attachment_441052" align="alignright" width="300"]Андреас Лубиц Андреас Лубиц[/caption]

От тях става ясно, че Лубиц, който е втори пилот на самолета, е заключил капитана извън кабината, като действията му са били продиктувани от намерението да разбие самолета в планината, разкрива френският прокурор Брис Робен. След като първият пилот - Патрик С., напуска кабината, помощникът му насочва самолетът надолу, използвайки системата за мониторинг на полета. Нещо, което може да се направи само ръчно.

Летателната машина се е разбила със скорост от 700 км/ч, което е довело до незабавната смърт на всички на борда. Най-вероятно пътниците са разбрали едва накрая какво се случва, тъй като ужасените им писъци се чуват едва в последните секунди на записа. На който се чува и гласът на капитана, който е баща на две деца, каращ помощника си незабавно да му отвори кабината. Отговор обаче няма.

Прокурорът е категоричен, че Андреас Лубиц е чувал призивите на първия пилот и е осъзнавал какво предстои да се случи. Той обаче не обелва и дума, а дишането му е напълно спокойно и нормално в тези последни 10 минути преди да разбие самолета, научиха от "24 часа".

Робен разкрива още, че първоначално Лубиц се е държал нормално и любезно с капитана си, но когато вторият започва да дава инструкции за предстоящото планирано кацане, отговорите му стават резки.