Единият от пилотите на Еърбъс А320 е бил извън кабината

Нова мистерия се заформи около Еърбъс А320 на „Джърмънуингс”, който катастрофира над Алпите.

От записите на черната кутия на Еърбъс А320 от полет 4U 9525 ясно се чувало, че някой чука на вратата и прави опити да я разбие. Позовавайки се на участник в разследването, вестник „Ню Йорк таймс”  отбелязва, че от на записите на разговорите става ясно, че единият от пилотите се е намирал извън кабината, а вратата е била заключена.

[caption id="attachment_441003" align="alignright" width="300"]Единият от пилотите на Еърбъс А320 е бил извън кабината Единият от пилотите на Еърбъс А320 е бил извън кабината[/caption]

Отначало човек от вътрешността на самолета е почукал леко на вратата на пилотската кабина, но не е последвал отговор, което го е накарало да почука по-силно, но отново останал без отговор и така няколко пъти.

От записите ясно се чува как прави опити да разбие вратата. За момента обаче не е ясно каква е причината пилотът да напусне пилотската кабина. Все още няма официални коментари на записите от черните кутии. Припомняме, че вчера бе отречено, че е намерена и втората черна кутия на разбилия се Еърбъс А320 като бе уточнено, че е открита само обвивката й.

В началото на полета двамата пилоти водят нормален разговор помежду си твърди високопоставен източник, който вестникът поставя като високопоставен военен, който участва в разследването на случая. Френските власти не са разкрили самоличността на пилотите управлявали злощастния Еърбъс А320, при който загинаха 150 пасажери от 18 държави, сред които и деца. Преобладаваща част от жертвите са от Испания и Германия.

Позовавайки се на информация на ВВС, Информационна агенция „Фокус” обяви, че днес семействата на загиналите при полет 4U 9525 ще посетят мястото, на което падна самолета. Те ще пристигнат по-късно днес с два специални полета на „Луфтханза” от Барселона и Дюселдорф до Марсилия. До лобното място на самолета, близките на жертвите ще бъдат откарани с автобуси. 14 от близките на жертвите категорично са отказали самолетния полет и са предпочели да пътуват с автобус от Барселона, пише pik.bg.

Междувременно в. „The Guardian” излезе с публикация, че когато самолетът е прелитал над Марсилия, пилотът е подал международния сигнал за бедствия - mayday, mayday, mayday. В този момент обаче самолетът е бил на опасно ниска височина и връзката се е изгубила, пише Блиц.