Мистериозният Йоско от Горна Оряховица отвлякъл Вероника Здравкова за бяла робиня – е скритата версия

Оказа се, че Йоско от Горна Оряховица, чието име се завъртя покрай убийството на студентката Вероника Здравкова, е сводник – пише „България днес”. Това твърдят пред изданието близки и познати на момичето, чието тяло бе открито във водите на Янтра в началото на март. За Йоско от Горна Оряховица първи заговори единственият заподозрян за убийството, рецидивистът Илиян Здравков. При излизане от съдебната зала на гледане на мярката му за неотлонение циганинът каза: „Не бях аз. Беше Йоско от Горна Оряховица. Йоско с форда”. Още тогава „България днес” потърси прокурора, ангажиран по делото Цани Попов с въпрос дали при разследването е установено такова лица. Държавният обвинител обясни, че пред него Илиян Здравков не е споменавал нищо подобно. Вчера прокурор Попов обясни, че вече е разговарял Илиян, но отказа да разгласи какво той му е казал относно мистериозния Йоско. Държавният обвинител обаче бе категоричен: „Такъв човек не съществува”.

[caption id="attachment_440940" align="alignleft" width="300"]Вероника Здравкова Хубавата Вероника първо била похитена, след това убита[/caption]

Познатите на Вероника Здравкова от Велико Търново упорито твърдят, че Йоско от Горна Оряховица е известен като сводник и бил близък на криминално проявен от кардамско село, който обаче се радвал на протекции от „високо ниво”. Според хора от старопрестолния град красавицата е била следена с автомобил, за да бъде отвлечена и продадена за бяла робиня. Момичето вероятно било похитено, но се освободило от плен. Тогава било застигнато и убито – твърдят източници. Това обяснява защо, въпреки че Янтра бе щателно претърсвана, тяло на това място така и не бе намерено няколко дни. Впоследствие сводникът заплашил и наредил на Илиян какво точно да говори и по никакъв начин да не го замесва. Дал му и обещание, че ще го спаси от затвора. Дал му и чантата на Вероника Здравкова с обяснения какво да прави с нея – отбелязва изданието.