Съседка на Ванга описва къде е заровено имането

Златна треска е напът да разтърси Балканите, след като старо предсказание на Ванга за скрити съкровища вижда бял свят – пише „България днес”. Македонката Фимка Гогова, една от най-близките приятелки на ясновидката, описва с най-големи подробности две места в Македония, където според Ванга е заровено злато – отбелязва изданието. Фимка Гогова е на 72 години, живее в македонския град Струмица, точно до родната къща на Ванга. Там пророчицата се ражда през 1911 г. и живее до 1942 година, когато се заселва в Петрич. Фимка и ясновидката са свързани с близко приятелство, което започва през 60-те години на миналия век и продължава до смъртта на гадателката през 1996 г. Фимка пише книгата „Ванга и аз”, която издава в Македония през 2014 година.

[caption id="attachment_440545" align="alignleft" width="300"]Ванга описала две съкровища, заровени в Македония Ванга описала две съкровища, заровени в Македония[/caption]

Изданието е в съвсем ограничен тираж и не се продава, а се подарява от авторката. Само няколко бройки от книгата са попаднали и в България чрез приятел на Фимка от Благоевград. Приживе Ванга на два пъти споделя пред приятелката си къде вижда, че има заровени съкровища. В книгата си македонката разказва, че Ванга й е споделила за комитско злато, заровено край Радовиш, където е имало стар път. Другото имане е по пътя към село Муртино. „Кървави пари са това. Знаеш ли от такива пари колко семейства стават на пепел? Такива пари носят клетви и не знаеш колко поколения след тебе ще ги оплакват” – предупредила я Ванга. Пророчествата на гадателката обаче и досега предизвикват фантазиите на много иманяри и авантюристи, които се надяват да открият съкровищата. На въпрок към Фимка какво се е случило с тези съкровища, тя отвръща: „Нищо. Парите си останаха под земята. Там се крият най-големите тайни” – споделя македонката от Струмица.