Името на Петко Сертов било замесено в нечисти сделки

ФБР разследва бившия шеф на ДАНС Петко Сертов за престъпление.

Името на Петко Сертов е било замесено в бизнеса с търговия на дрога. Според източници от службите, ексшефът на ДАНС е подпомагал пренасянето на дрога с пет кораба. Забранените вещества били товарени от Карачи за Колумбия, където били преразпределяни.

[caption id="attachment_440293" align="alignright" width="300"]Името на Петко Сертов било замесено в нечисти сделки Името на Петко Сертов било замесено в нечисти сделки[/caption]

Оказва се, че федералните агенти разследват Петко Сертов не само за пренасянето на незаконни наркотични товари с тези кораби, а и заради незаконното строителство в Китай и корабите с американски инвестиции, с които е забъркано името му. Въпросните кораби са пътували необезпокоявани в световния океан, след като в Южен Пакистан и на колумбийските пристанища са били подменяни документите им.

В сделката с китайско-американските кораби освен Петко Сертов, са участвали Ценка Василева и бизнесменът от Бургас Генко Карабаджаков. Неназовани източници информират, че разследването на бившия директор на ДАНС и съучастниците му, се бави, тъй като над тях е разпънат прокурорски чадър. Ясно е също така, че сестрата на бизнесмена Георги Карабаджаков – Боряна Димитрова е окръжен съдия на Бургас.

Заради нечистите сделки животът на Петко Сертов продължава да бъде в опасност и той много добре знае това. Службите и политическите фигури от високите етажи на властта също са наясно с този факт. Запознато е дори и американското посолство в България. Петко Сертов е притеснен за живота си заради неизплатените комисионни към известни сънародници, пише frognews.bg, позовавайки се на собствени източници.

Припомняме, че Петко Сертов изчезна мистериозно и се появи след 40 дни по същия начин - мистериозно. След появата му обаче службите не бяха много словоохотливи по случая и някак си успяха да замажат положението. И към днешна дата бившият шеф на ДАНС продължава да се движи със солидна охрана. Той е обграден от петима яки охранители, които не се отделят от него. Първоначално бе посочено, че се налага Сертов да бъде охраняван заради проблемите, които си създал по времето, в което е бил начело на родното ФБР, пише pik.bg. Едва ли някога широката общественост ще научи цялата истина около мистерията с Петко Сертов.