Синоптиците вещаят, че облаците и дъждът ще ни съпътстват до края на месеца

Синоптиците от НИМХ към БАН направиха мрачна прогноза за предстоящите дни до края на месец март.

Те посочват, че ако до днес не сте били доволни от времето, то през следващите дни нямате никакви шансове да се усмихнете дори и на прогнозата. Според синоптиците през втората половина на март ни очаква доста облачна и дъждовна метеорологична обстановка. В планинските райони разбира се валежите ще бъдат от сняг, а не от дъжд. Почти няма да имаме възможност да се порадваме на слънчевите лъчи като през последните няколко дни.

[caption id="attachment_440283" align="alignright" width="300"]Синоптиците вещаят, че облаците и дъждът ще ни съпътстват до края на месеца Синоптиците вещаят, че облаците и дъждът ще ни съпътстват до края на месеца[/caption]

Застудяването ще започне още от утре и ще продължи и в петък. Синоптиците посочват, че причина за новата студена вълна е мразовитият циклон, който ще завладее страната ни. Нахлуването на по-хладния въздух в страната ни ще бъде придружен и от нова порция валежи. Има вероятност в събота слънцето да ни зарадва, но ще бъде за много кратко време. От последния ден от уикенда страната ни ще попадна под влиянието на нов средиземноморски циклон. Следващата седмица ще стартира с облачно време и нови порции валежи от дъжд в равнините и разбира се сняг в планинските райони.

Синоптиците очакват метеорологичната обстановка в страната да започне слабо да се нормализира към 25 март, но отново за кратко време. Още на 28-29 март ще ни застигне нов циклон, който отново ще донесе валежи. Дъждовното време, макар и с кратки прекъсвания ще ни мъчи до края на месеца, съобщава pik.bg, позовавайки се на информация на „Дарик” Оказва се обаче, че и след края на март не ни чака слънчево и топло време. По-дългосрочната прогноза на синоптиците вещае, че пролетта ще бъде дъждовна и по-студена от обичайното. Тук обаче нямаме право на капризи, тъй че, каквото ни поднесе природата, това ще приемем. Остава ни единствено да се надяваме, че няма да има нова порция поройни дъждове, които да доведат до наводнения.