Петър Москов успя да изкара журналиста извън нерви

Здравният министър Петър Москов успя да доведе журналиста Сашо Диков до нервен срив в ефира.

Зрителите, които станаха свидетели на ожесточения словесен двубой твърдят, че се стигнало до там, че на Сашо Диков му се искало да си тръгне от собственото си предаване. Д-р Петър Москов заяви, че за обезверените няма друг лек освен надеждата и той иска да я даде на тези хора, подчертавайки, че в цели райони у нас, държавата я няма.

[caption id="attachment_440020" align="alignright" width="300"]Петър Москов успя да изкара журналиста извън нерви Петър Москов успя да изкара журналиста извън нерви[/caption]

Д-р Петър Москов даде да се разбере, че думите му не са разказ срещу специфични хора или етноси, а борба за справедливост и хората трябва да имат не само права, а и задължения. Здравният министър посочи, че говори от името на всички онези, които редовно си плащат здравните осигуровки. Той разкри, че конфликтът му с ДПС е за това, че данъците отиват за покупката на гласовете на именно този електорат. Здравният министър заяви категорично, че не одобрява нито една оставка в правителството, тъй като това неминуемо води до дестабилизиране на държавата и допълни, че дълбоко цени подалия оставка вътрешен министър Веселин Вучков.

Д-р Петър Москов не отрече, че се чувства удовлетворен, когато вижда толкоз високи нива на подкрепа, но допълни, че го приема като доверие, дадено му в аванс. По този начин здравният министър коментира високият си рейтинг, който надвишава дори този на премиера Бойко Борисов. Здравният министър подчерта, че колкото по-дълго се отлага дадена реформа, толкоз по-скъпо ще струва тя. Думите му, че Борисов е обещал да смени Лазаров и Писанчев и го е направил, без значение от начина, по който това е станало обаче вбесиха Сашо Диков. Журналистът попита Петър Москов дали би си подал оставката поради липсата на реформи.

Москов не се поколеба и предложи да му връчи оставката си още на момента, за да бъде спокоен. Здравният министър е категоричен, че няма да прави компромиси и ще смени директорите на лечебните заведения, които са натрупали множество дългове. Сашо Диков се опита да провокира министърът на здравеопазването с включването на директора на III Градска болница поради липсата на оборудване за лечение на деца и очакваше да се получи жестока схватка в ефир. Вместо това обаче той благодари на д-р Петър Москов да средствата и апаратурата, които са били осигурени за болницата.

Видимо доволен здравният министър подчерта пред Сашо Диков, че номерът му не е станал и го призова да се извини публично, че говори лъжи. Сашо Диков изгуби контрол върху поведението си и започна да сипе обвинения в корупция, след което заяви, че следват реклами и така отне думата на д-р Петър Москов, който му отправи критика за това, че му е била отнета възможността да отговори на зададения му въпрос, пише novini.bg.