Слуховете за президента на Русия стават все по-тревожни

Русия е пред държавен преврат.

След няколкодневната липса на снимки на президента на Русия Владимир Путин, мрежата бе залята от множество въпроси. Дори се прокрадна мълвата, че е изчезнал командващият вътрешните войски на Руската Федерация - ген. Золотов. Слуховете носят, че от няколко дни няма връзка с него. Стигна се до там, че част от потребителите на социалните мрежи изразиха опасения, че генералът може да е бил убит, отбелязва OnPress.info.

[caption id="attachment_440014" align="alignright" width="300"]Слуховете за президента на Русия стават все по-тревожни Слуховете за президента на Русия стават все по-тревожни[/caption]

Украинското издание UALife.net твърди, че руският флаг, който обичайно е издигнат на върха на Кремъл, е бил свален. Варшавското издание Super Express също отбеляза темата за събитията в Русия без Владимир Путин под заглавие: „Къде е Путин? Русия е в паника!”. Светът е в шок от слуховете за случилото се с Владимир Путин, които циркулират през последните няколко дни.

Тръгна и слух за държавен преврат, за което би трябвало да свидетелстват вертолетите, кръжащи над руската столица Москва, докато държавната телевизия на Русия показва фотоси на държавния глава, за които твърди, че са направени в четвъртък, миналата седмица, пише kavkazcenter.com. Интернет гъмжи от слухове по този въпрос. Като се започне от Путин е мъртъв, премине се през Путин е получил инсулт и се стигне до там, че Путин е свален от власт. Факт е, че никой не беше виждал руския президент (от 5 март) до вчера. Запознати припомнят, че именно това е денят, в който е бил убит Сталин.

Говорителят на Владимир Путин категорично отхвърли слуховете за инсулт и подчерта, че се намира в отлична форма. Едно обаче може да се каже със сигурност – множеството теории за заговор, които са обхванали безпрецедентното изчезване на президента на Русия ставаха все по-тревожни, а светът бе в трескаво очакване на истината или най-малко на появата на държавния глава на Русия Владимир Путин, пише actualno.com като се позовава на информация на kavkazcenter.com. Днес се очаква Владимир Путин да излезе от нелегалност като се срещне с президента на Киргизия.