Красивата Яна бе пометена на място от минаващия влак!

Сърбия потъна в траур. Страната е разтърсена от нелепи трагедии, при които загинаха хора. Навръх рождения си ден бе пометена надежда във волейбола Яна Джурич. Момичето е отивало на училище и е носело слушалки в ушите си.

Поради това тя не е чула идващия влак, който бил спрян по този маршрут от десетина месеца. На другия ден Яна щеше да навърши шестнадесет години. Тя е била състезател в треторазрядния отбор Валево в Сърбия.

[caption id="attachment_439978" align="alignright" width="300"]Яна Приказно красивата Яна Джурич бе убита от минаващ влак[/caption]

Влакът е помел младата волейболистка точно на железопътната линия. Медиите в съседната страна твърдят, че момичето е била талантлива състезателка, надежда в спорта. Всички, които са познавали младата девойка са втрещени от нелепия инцидент. Родителите му също са в шок и не могат да повярват, че по този абсурден начин е била отнета дъщеря им.

В Сърбия днешния ден е обявен за ден на траур и заради друг трагичен инцидент. Военен хеликоптер е катастрофирал малко преди да се приземи на летището на Белград. На борда си той е носел седем човека, включително и болно бебе. На катастрофиралия хеликоптер освен невръстното дете са били още екипаж от четирима души и две медицински сестри.

Детето е било от взето район, който е бил блокиран от свлачище. Една от версиите за нелепата катастрофа е заради паднала мъгла, която е попречила на пилотите да преценят реалната ситуация и затова летателната машина се е разбила. Другата причина, която се изтъква е, че хеликоптера се е разбил при опит за кацане, тъй като горивото е свършило.

Министърът на отбраната обаче защити военните летци. Той каза, че загиналите пилоти на военния хеликоптер са сред най-добрите в своята професия. Освен това летателната машина е била оборудвана със съвременна техника за аварите и бедствията, при които трябва да се спасяват хората.

Кабинетът на страната изказа съболезнования на близките на загиналите и призова медиите си да променят съдържанието си днес, като за траурен ден.