Мая Манолова попита министър Василева дали е свикнала с климатичните промени

Червеното острие Мая Манолова се подигра с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Мая Манолова припомни, че преди известно време министърът на екологията взриви обществото с изцепката си, че всички трябва да свикваме с климатичните промени. Червеният депутат обаче бе категорична, че не гражданите, а министрите са тези, които трябва да свикват с климатичните промени.

[caption id="attachment_439769" align="alignright" width="300"]Мая Манолова попита министър Василева дали е свикнала с климатичните промени Мая Манолова попита министър Василева дали е свикнала с климатичните промени[/caption]

Това стана ясно от думите на Мая Манолова по време на пресконференцията, която даде в Народното събрание. Червената оса посочи, че е благодарна на Гражданска защита и на всички хора, които са й помогнали да стигне от Кърджали до София за седем часа.

На свой ред народният представител от парламентарната група на БСП-Лява България от област Смолян и бивш градоначалник Дора Янкова заяви, че помни много повече сняг в Родопите. Тя изрази възмущението си, че в някои населени места не чуха нищо през тези седем дни, защото все още нямат електричество и не е ясно до кога ще продължи така. Близките им също нямат информация за състоянието им, тъй като нямат връзка с тях. Дора Янкова не пропусна да коментира и днешното изслушване в парламента на вицепремиера Меглена Кунева, както и министрите Теменужка Петкова, Лиляна Павлова и Ивелина Василева във връзка с обилните снеговалежи, които блокираха страната през последните няколко дни.

Тя се обърна към министър Петкова, подчертавайки, че е необходимо да стане още по-добър стопанин на електропреносната мрежа и допълни, че ще я подкрепят в тази задача. Дора Янкова заяви, че ще настояват пред КЕВР за повече финансови средства, както и че ще подкрепят ЕРП-тата да инвестират в полагането на кабелите под земята. Освен това червеният депутат изрази безпокойство по отношение на това, че страната ни отдавна е изгубила системата си за оповестяване и допълни, че дори не иска да си представя какво би станало, ако ни застигне по-голямо бедствие, пише pik.bg.