Илиян Здравков показа до най-дребните детайли какво се е случило вечерта на 28 февруариИлиян Здравков беше върнат на местопрестъплението, за да покаже какво е направил с Вероника

Илиян Здравков показа как точно е убил Вероника. Разследващите проведоха уникален експеримент, с цел да направят пълна възстановка на случилото се във фаталната вечер на 28 февруари, когато студентката изчезва на връщане от работа. И когато, в последствие се оказва, е била убита.

[caption id="attachment_439733" align="alignleft" width="300"]Илиян Здравков Илиян Здравков[/caption]

За тази цел циганинът, който е обвинен в убийството й, беше отведен обратно на местопрестъплението във Велико Търново, за да покаже на органите на реда и на криминалистите как точно са се стекли събитията във фаталната съботна вечер. 39-годишният вече осъждан мъж разясни до най-малките детайли какво се е случило преди повече от седмица. Илиян Здравков беше отведен на района на жп гарата в старопрестолния град, окован във вериги и при изключително засилени мерки за сигурност.

За да бъдат възстановени събитията с максимална достоверност, криминалистите бяха осигурили манекен, а също и чанта, подобна на тази, която мъжът е носел в деня на зверството. Целият следствен експеримент продължи малко повече от час и беше надлежно документиран, видяха от ТВ7 и News7, които ни предоставиха шокиращите кадри.

От тях се вижда ясно как точно убиецът е проследил жертвата се, затичал се е, за да успее да я настигне и й е нанесъл два удара в тила с тъпата страна на малка брадвичка, която е носел в себе си. След което прибрал дамската й чанта и й нанася още пет удара в главата, за да се увери, че е мъртва.

Извергът показа и точното място, от където е хвърлил тялото на младото момиче в реката, след което се върнал на гарата бягайки. Всичко това се е развило в рамките на не повече от 2-3, максимум до пет минути.

Предупреждаваме! Видеото не е подходящо за лица под 18 години и хора с по-слаба психика!