Минчо Празников е бил опериран в Пета градска болница

Легендарният синоптик Минчо Празников е бил приет по спешност в болницата.

Минчо Празников е бил приет в Пета градска болница в София, отбелязва на страниците си новия брой на в. „Ретро”. Наложило се е спешно да се събере хирургичен екип, който да го оперира от камъни в пикочния мехур. Топ синоптикът бил измъчван години наред от остри болки, докато накрая болките станали непоносими и той се принудил да се подложи на операцията. Специалистите обещали на Минчо Празников, че ще забрави изцяло за тегобите си и ще продължи да прави най-точните синоптични прогнози.

[caption id="attachment_439575" align="alignright" width="300"]Минчо Празников е бил опериран в Пета градска болница Минчо Празников е бил опериран в Пета градска болница[/caption]

Преди известно време излезе публикация, в която бе съобщено, че легендарният синоптик е побеснял контрольор в столичния градски транспорт му е налетял на бой. Според информацията, това се е случило в трамвай. Минчо Празников обаче категорично отрича да е имало подобна случка и е възмутен от факта, че има хора, които пишат подобни глупости. Тогава синоптикът подчерта, че от години насам има карта за градския транспорт и никога не си е позволил да бъде нередовен пътник. Той недоумява кой е бил в състояние да съчини подобна глупост.

След като тази лъжлива информация излязла наяве, множество притеснени приятели и почитатели на синоптика легенда му позвънили по телефона, за да го питат дали всичко е наред. Минчо Празников признава, че е останал като гръмнат заради тази нелепа история и с нескрита тъга посочва, че е крайно разочарован.

Често синоптикът бива спиран навън, за да го попитат за прогнозата за времето. Преди години мъж го подгонил на улицата, за да му каже прогнозата за три месеца напред и най-вече какво ще бъде времето през втората половина на септември по Южното Черноморие. Тогава Минчо Празников посочил с усмивка, че синоптичната прогноза никога не може да бъде точна като влаковото разписание. В заключение синоптикът посочва, че не си представя живота, без да мисли за времето, пише pik.bg