Нови разкрития за убийството на Борис Немцов

Нови разкрития за убийството на Борис Немцов
5 (100%) 1 vote

Предположенията, че Борис Немцов е бил ликвидиран заради подкрепата си към журналистите от „Шарли Ебдо“, отпадат

Руска информационна агенция направи нови разкрития за покушението на Борис Немцов. Разследване на журналистите от „Московский комсомолец“ отхвърли версията, че руският опозиционер е бил убит заради острите си антиислямистки изказвания.

Колата, с която са се придвижили килърите на политика, е бил засечена на метри от дома му. Записът от камерите за видеонаблюдение е от миналата есен и на него ясно се вижда, че колата на убийците е обикаляла около дома на най-големия противник на руския президент.

Едва ли това е случайно, тъй като лекият автомобил е бил засечен още няколко пъти да се навърта в района. На кадрите, записани от камерите, ясно се вижда, че до шофьора стои още един мъж.

Борис Немцов

Килърите на Борис Немцов го следели от миналата година

Автомобилът „ЗАЗ-Chance” е бил закупен миналата есен от двамата мъже от Чечня, заподозрени за разстрела на Борис Немцов. От тогава колата е била засечена няколко пъти около дома на политика.

Това означава, че той е бил следен от миналата година още преди събитията около „Шарли Ебдо“. Преди разстрела в редакцията на френското издание, Борис Немцов не е правил изказвания, които да озлобят убийците му.

Впечатление на разследващите журналисти прави и наглостта на килърите. Те са паркирали колата си на платени паркинги, но нито веднъж не са плащали за престоя си там. Имат и актове за нарушение на пътя в размер на 12 000 рубли. Сумата не е била платена, тъй като полицията не е потърсила нарушителите, пише БЛИЦ, позовавайки се на руското издание.

Борис Немцов беше разстрелят през нощта срещу 27 януари. Показното убийство беше извършено на крачки от Кремъла.

Единият от задържаните за убийството на политика Заур Дадаев направи пълни самопризнание. Само дни след това той отрече показанията си и заяви, че не е стрелял по Борис Немцов.

Единият от заподозрените за покушението на политика се самовзриви при опит от страна на полицията да го арестува.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар