Великотърновци поискаха оставката на полицейския шеф заради случая Вероника Здравкова

Случаят с Вероника Здравкова ще вземе главата на полицейски шеф.

Съдебен заседател е поискал оставката на директора на полицията във Велико Търново, както и на цялото ръководство на ОДМВР в старопрестолния град. Милен Ангелов обяви по време на протестния митинг пред съдебната палата в центъра на старопрестолния град, че инициира подписка с искане за уволнение или оставка на полицай №1 Илиян Личев, както и на криминалистите, заети със случая с жестокото убийството на Вероника Здравкова, отбелязва „Монитор”.

[caption id="attachment_439531" align="alignright" width="300"]Великотърновци поискаха оставката на полицейския шеф заради случая Вероника Здравкова Великотърновци поискаха оставката на полицейския шеф заради случая Вероника Здравкова[/caption]

Една от причините за искането на оставката на шефа на полицията във Велико Търново е, че е отказал да се срещне със заседателя и да отговори на редицата въпроси, свързани с немалкото противоречия, витаещи около смъртта на 23-годишната студентка от Никопол. Освен това към днешна дата по този случай все още има доста неизяснени моменти, които дават основание на обществеността да се съмнява, че циганинът Илиян Здравков, който бе арестуван, не е истинският извършител на жестокото престъпление. Подписката с искането на оставката на директора на ОДМВР Велико Търново ще бъде адресирана до бъдещия министър на вътрешните работи.

Съдебният заседател Милен Ангелов изрази възмущението си и от отношението на разследващите случая след неочакваното признание, което обвиняемияг направи пред журналистите в съда – че е бил тормозен и бит от Йоско Форда. Ангелов недоумява как задържаният, който прави официално изявление съобщава името на трето лице, което до този момент е неизвестно и с голяма вероятност да има отношение към жестокото убийство. Най-странното според съдебния заседател е, че тези думи са минали покрай ушите на прокурора и той не е предприел никакви мерки. Интересно и как докато циганинът Илиян Здравков твърди, че не той е извършил убийството на Вероника Здравкова, неговият адвокат, който уж трябва да го защити заявява, че подзащитният му, е виновен.

Част от великотърновци, които присъстваха на протеста пред храма на Темида поискаха да бъде извършен следствен експеримент, на който убиецът да бъде доведен, за да покаже мястото, на което е нападнал Вероника Здравкова и я е хвърлил в студените води на р. Янтра, пише Блиц.