Илиян откраднал 70-80 лева от Вероника Здравкова

Задържаният Илиян Здравков призна, че той е извършил убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова.

Извършителят е между 40 и 50 години, от ромски произход и е криминално проявен. Неотдавна той е излязъл от затвора, където е излежавал присъда за грабеж, отбелязва на страниците си „24 часа”. Илиян си е признал, че е удрял Вероника Здравкова с тесла, разкриват от Районното управление на полицията. Разпитът на извършителя на зверското убийство продължава и към момента в полицейското управление в Горна Оряховица. На този етап все още няма повдигнато обвинение срещу него.

[caption id="attachment_439231" align="alignright" width="300"]Илиян откраднал 70-80 лева от Виктория Здравкова Илиян откраднал 70-80 лева от Вероника Здравкова[/caption]

Запознати припомнят, че през миналата година Илиян нападнал жена по идентичен начин в района на железопътната гара. Дамата минавала от там на път към своя приятелка, на която щяла да отиде на гости. Илиян успял да й вземе чантата, в която имало 400 лева. През изминалата нощ Илиян Здравков е бил задържан в района на гарата.

Извършителят на убийството на Вероника Здравкова работи в краварници, които се намират в покрайнините на Горна Оряховица. На 28 февруари той отишъл до Велико Търново, за да си търси работа като строител. Виждайки, че Вероника Здравкова върви сама, я проследил до удобно за него място и я нападнал. Първоначално я ударил в тила. Така и не става ясно обаче защо след това е нанесъл множество удари и в лицето й. След като „обезвредил” студентката, й откраднал дамската чанта, в която имало 70-80 лева.

Вчера занятията във Великотърновския университет започваха с едноминутно мълчание в памет на Вероника Здравкова, която бе погребана в родния си Никопол. След случката, търновци се вдигнаха на протест с искане мястото да бъде осветено и да бъде назначен патрул, който да обхожда постоянно. В крайна сметка исканията им бяха удовлетворени след среща между градоначалника, областния управител. Трябваше ли обаче един млад човек да си отиде от този свят, за да бъдат взети тези мерки?! Почивай в мир, Вероника!