Вероника Здравкова беше открита мъртва в река Янтра, на стотина метра от нея са открити празно портмоне и ръкавициОръжието на убийството на Вероника Здравкова все още не е открито

Откриха портмоне и ръкавици в непосредствена близост до лобното място на Вероника Здравкова. Находката, която може да се окаже повратна точка в разследването на убийството на студентката, е била направена по-рано днес, от журналисти.

[caption id="attachment_439199" align="alignleft" width="300"]Вероника Здравкова Вероника Здравкова[/caption]

Предметите са се намирали само на стотина метра от мястото, където беше открит трупа на младата жена. И където се предполага, че е била убита. Дамското портмоне е лилаво на цвят и е било празно. Ръкавиците пък са мъжки, кожени. До тях е имало и захвърлена шапка. Криминалистите незабавно са ги иззели и предстои да бъдат изследвани, за да се установи дали портмонето е на Вероника и дали предметите изобщо имат връзка с убийството.

Оръжието, с което е била убита студентката обаче все още не е открито. До ранния следобед днес водолази претърсваха реката, а на брега криминалисти с металотърсачи се опитваха да открият с какво е била убита Вероника, но напразно.

От телефона и чантата на момичето също все още няма и следа. В същото време прокурор Цани Попов разкри, че девойката е била убита с осем удара, все по главата. Убиецът ги е нанасял толкова жестоко, че всеки един от тях би могъл да е смъртоносен, обясни прокурорът.

Психолозите на МВР са се заели със задачата да направят психологически портрет на убиеца, за да се знае какъв човек издирват униформените. Основната версия за зверското убийство продължава да е грабеж, макар и вероятността Вероника да е убита заради личен мотив все още да не е изключена, предават от "24 часа".