Полицията е задържала мъж, по подозрение, че е убил Вероника ЗдравковаВероятният убиец на Вероника Здравкова е на 40 и е клошар

Има заподозрян за убийството на Вероника Здравкова! Източник от полицията във Велико Търново разкри, че вече има задържан мъж, за който има съмнения, че е убил и ограбил студентката, която беше намерена мъртва във водите на река Янтра навръх трети март.

[caption id="attachment_439123" align="alignleft" width="300"]Вероника Здравкова Вероника Здравкова[/caption]

От прокуратурата не отрекоха информацията, но поясниха, че мъжът все още не е арестуван, а е задържан за разпит. Заподозреният е на около 40 години и е известен с прякора си Слона. Той живее в намиращото се в близост до зловещото място общежитие, заедно с други клошари. От прокуратурата все още не са изключили възможността убиецът да не е действал сам и да е имал съучастници сред групата от бездомници, научиха от vsekiden.com.

Дамската чанта с телефона и парите на студентката все още не е открита, което потвърждава съмненията за убийство с цел грабеж. Заради зверското убийство на 23-годишното момиче ректорът на Великотърновския университет обяви днешния четвъртък за ден на траур.

От институцията са спуснати траурни знамена, всички занятия започват с минута мълчание в памет на убитото момиче, а във фоайето на Стопанския факултет е поставена книга за съболезнования, в която студентите да изкажат съпричастността си.

Продължава и събирането на подписка за поставяне на осветление и камери в района, където Вероника Здравкова намери смъртта си. По-късно днес се очаква областният управител и кметът на община Велико Търново да излязат с официално изявление кога и как ще се случи това.

Припомняме ви, че студентката изчезна на 28 февруари след като си тръгна от работа и беше открита мъртва на трети март във водите на река Янтра.