Разтърсващо писмо до изверга, убил Вероника Здравкова, взриви нетаВероника Здравкова беше убита на 28 февруари, убиецът все още е неизвестен

Разтърсващо писмо до убиеца на Вероника Здравкова взриви нета. Текстът е дело на Елеонора Александрова, която използва онлайн пространството, за да се обърне към изверга, отнел живота на 23-годишната студентка, най-вероятно с цел да я ограби.

[caption id="attachment_439023" align="alignleft" width="300"]Вероника Здравкова Вероника Здравкова[/caption]

"Как ти се отразява да започнеш новия месец като убиец?", реторично пита авторката на писмото. Пълният текст на което можете да видите към тази статия.

Припомняме ви, че 23-годишната Вероника Здравкова изчезна на 28 февруари към 19 часа вечерта. Момичето си тръгнало от мебелния магазин, в който работи малко по-рано, тъй като нямало клиенти и отказало на колегите си да я закарат до дома й, който се намира сравнително наблизо.

За целта обаче студентката трябвало да пресече през безлюдната, тъмна местност, свързваща гарата на Велико Търново с автогара Юг, над която е квартирата й. Именно в този район най-вероятно я е нападнал извергът като й е нанесъл удари по главата с остър предмет, подобен на брадва. И е захвърлил безжизненото й тяло в реката.

[caption id="attachment_439024" align="alignright" width="288"]Писмото до убиеца на младото момиче Писмото до убиеца на младото момиче[/caption]

Трупът на момичето беше открит няколко дена по-късно - навръх вчерашния национален празник 3 март, от рибар, който видял тялото в реката и първоначално го взел за кукла.

Направената аутопсия установи, че върху девойката не е упражнено сексуално насилие.

Малко по-рано тази вечер пък в центъра на Велико Търново се събраха над 600 граждани и студенти в старата столица. Всички те се събраха до паметника "Майка България", за да изкажат протеста си срещу безнаказаното отнемане на човешки живот.

Освен това те организираха и подписка, която утре ще бъде нотариално заверена и внесена в общината. Искането на хората е опасният участък, където загина студентката, да бъде осветен и да бъдат поставени камери.