Вероника Здравкова е била убита с предмет подобен на брадва

Вече са ясни резултатите от извършената аутопсия на Вероника Здравкова.

От тях става ясно, че смъртта на 23-годишната студентка във Великотърновския университет е настъпила в резултат на множество удари, нанесени по предната и задната част на главата. Вероника Здравкова е била удряна с предмет, подобен на брадва. Девойката е издъхнала именно в резултат на ударите, категорични са патоанатомите, извършили аутопсията.

[caption id="attachment_438967" align="alignright" width="300"]Вероника Здравкова е била убита с предмет подобен на брадва Вероника Здравкова е била убита с предмет подобен на брадва[/caption]

От ударите Вероника Здравкова е получила сериозна фрактура на челюстта. Патолозите обаче са категорични в едно – върху нея не е упражнено сексуално насилие, както се предполагаше първоначално. На този етап все още не е съобщен официално часът, в който е настъпила смъртта на момичето, което е родом от Никопол. Криминалисти предполагат, че тялото й е било захвърлено в реката на 2 срещу 3 март. На тази мисъл ги навежда фактът, че мястото бе прецизно обходено от униформените, полицейски кучета и водолази и предходния ден, но тялото й така и не бе открито, отбелязва Velikotarnovoutre.bg.

Основната версия, по която работят разследващите е грабеж. Според източници на медията вечерта, в която Вероника Здравкова е изчезнала, е получила месечната си заплата и в себе си е имала изтеглени пари в наличност. Когато трупът й обаче бе открит, в нея не бяха намерени нито документи, нито пари, нито пък мобилният й телефон. Основните подозрения за момента падат върху бившия й приятел, с когото били заедно от три години, но се разделили наскоро. Той е бил разпитан, след което е освободен. Негови близки твърдят, че е в шок от случилото се и категорично отказва контакт с медиите.

Убийството на Вероника Здравкова предизвика сериозно обществено недоволство и доведе до протести в старата столица. Тази вечер пред паметника „Майка България” обществеността във Велико Търново отново ще излезе на протест от 18 ч. Инициаторите на протеста ще настояват за засилено полицейско присъствие в района на железопътната гара, както и за поставянето на осветление и камери за видеонаблюдение, пише Блиц.