Приятелят на Вероника Здравкова е основният заподозрян

До броени часове може да стане ясна цялата истина за извършителя на жестокото убийство на Вероника Здравкова.

Вече има заподозрян за убийството на 23-годишната студентка, съобщи Нова тв. За момента основните подозрения на разследващите падат върху бившия приятел на Вероника Здравкова, с когото са имали три годишна връзка. Двойката се разделила преди два месеца.

[caption id="attachment_438963" align="alignright" width="300"]Приятелят на Вероника Здравкова е основният заподозрян Приятелят на Вероника Здравкова е основният заподозрян[/caption]

Разследващите случая с Вероника Здравкова вече са разпитали бившия й приятел, но на този етап не се съобщават резултатите от разпита. Все още не са обявени и резултатите от аутопсията, която е продължила до късно снощи. На този етап не е ясна нито причината за смъртта на студентката, нито часът, в който е настъпила тя.

Припомняме, че безжизненото тяло на Вероника Здравкова бе открито вчера в р. Янтра, след като възрастен рибар подал сигнал в полицията. Първоначално той си помислил, че ръката, която вижда е на кукла, но по-късно станало ясно, че това е труп на девойка. Тялото на Вероника Здравкова било закачено за корен от дърво в близост до брега. Това, което направи впечатление на криминалистите, а по-късно и на обществото, тъй като медиите разпространиха снимки от изваждането на трупа й от водата е, че панталоните на 23-годишната студентка бяха събути.

Този факт породи съмненията, че Вероника Здравкова може да е била насилена, а след това убита и изхвърлена във водите на реката, отбеляза veliko-tarnovo.net.. При първоначалния оглед на трупа бе открит и хематом на лявото слепоочие на главата. Тепърва обаче ще стане ясно дали някой я е ударил или хематомът се е появил при удар в камък или дърво във водата.

Вчера на мястото, на което бе открит трупът на Вероника Здравкова веднага пристигнаха близките й, които я издирваха вече трети ден. Родителите на студентката са я разпознали в моргата, пише pik.bg. Очаква се по-късно днес да станат ясни резултатите от извършената аутопсия.