Вероника Здравкова може би е била затрита от клошар

След като трупът на Вероника Здравкова бе открит навръх Националния празник на България в р. Янтра, из Велико Търново се понесоха различни версии за разтърсващата драма.

Потресени от случилото се рибари твърдят, че в района около подлеза при железопътната гара се навъртат клошари, които може би са затрили девойката. След като трупът на Вероника Здравкова бе изваден от водата от екип водолази към „Гражданска защита”, бе откаран за аутопсия, която да установи каква е причината за смъртта й. Не се изключва 23-годишната студентка да се е удавила, а раните й да са от камък или дънер при падането й в реката, поясни наблюдаващия прокурор Цани Попов.

[caption id="attachment_438955" align="alignright" width="300"]Вероника Здравкова може би е била затрита от клошар Вероника Здравкова може би е била затрита от клошар[/caption]

Родителите й бяха откарани до моргата, за да разпознаят тялото. Те са в шок от случилото се. Припомняме, че следите на студентката от Великотърновския университет се губят от 19 ч. в съботната вечер. Вероника Здравкова си тръгнала от магазина, в който работила, а трима нейни колеги я изпратили до паркинга на „Технополис”, откъдето тръгнала да се прибира пеша към квартирата си. Тя редовно се прибирала сама през пустия район и подлеза. За последно е била видяна жива от железничарите, докато минавала край гарата.

Вероника Здравкова е родом от Никопол, но учила във Велико Търново. Тя е завършила бакалавърска степен, специалност „Публична администрация”, след което е записала магистратура, специалност „Управление на проекти”. Девойката е имала сериозен приятел, с който се разделили преди два месеца и оттогава нямала друга връзка. Родителите й започнали да я търсят още в съботната вечер, тъй като не се прибрала в Никопол, какъвто бил предварителният план. Почерненият баща Трайчо Трайков разказва, че телефонът й давал свободно, а след това изключвал.

Двамата й родители пристигнали във Велико Търново и трескаво обикаляли района около железопътната гара. До последно Трайков вярваше, че дъщеря му е била отвлечена и чрез медиите призова похитителите да се смилят над нея. На този етап все още не е отхвърлена официално версията за самоубийство, пише "Труд".