Вероника Здравкова не е била изнасилена твърди запознат с резултатите от аутопсиятаВероника Здравкова най-вероятно е била убита заради телефона си и малката сума пари, която е носела в себе си

Вероника Здравкова не е била изнасилена. Това твърди източник от полицията, запознат с резултатите от аутопсията на младото момиче, чието тяло беше открито малко по-рано днес. 23-годишната студентка най-вероятно е била убита с цел грабеж, тъй като в нея не са открити нито мобилният й телефон, нито портмонето с парите й.

[caption id="attachment_438949" align="alignleft" width="300"]Вероника Здравкова Вероника Здравкова[/caption]

Според колегите й младото момиче никога не е носело твърде големи суми в себе си, така че най-вероятно става въпрос за престъпление заради много малка сума. Това породи спекулации сред онлайн потребителите, че убийството е дело на човек от малцинствата или на наркомани, решили да се сдобият по лесния начин с пари. Появиха се и коментари, че е възможно разследващите нарочно да крият истината, а именно - че студентката е била изнасилена, тъй като не искат да става публично достояние фактът, че разполагат с ДНК на убиеца, предават от "24 часа".

Според източника от полицията обаче убиецът или убийците на Вероника просто са целели да я ограбят, а трупът са изхвърлили в реката. Където силното течение е разкъсало дрехите й. Разследващите смятат, че престъпниците са проследили девойката от гарата по безлюдния път към моста над река Янтра, където са я нападнали. В пустия район до момента не са се случвали нито кражби, нито пък подобни тежки престъпления, обясни за медиите служител в община Велико Търново, пожелал анонимност.

Самото място пък на практика се води извън града, тъй като са ниви и не съществува начин те да бъдат осветени.

Припомняме ви, че Вероника Здравкова изчзна около 19 часа на 28 февруари след като си тръгна от работа.