Близките на Боби Белята искат вендета

Роднини и близки на убития Борис Борисов, известен като Боби Белята, се надяват да имат възможност да отмъстят за него – пише „България днес”. Първа сред желаещите за вендета се нареди вдовицата му Здравка Борисова-Тути – отбелязва изданието. „Загубих мъжа си. Не, не го загубих – отнеха ми го! Никога никой не ме е обичал толкова много. Не знам как да опиша това, което чувствам – иска ми се да умра и едновременно да живея, за да убия хората, които ми го взеха” – споделя през сълзи жената на убития Боби Белята.

[caption id="attachment_438845" align="alignleft" width="300"]Боби Белята бе сред приближените на Таки Боби Белята бе сред приближените на Таки[/caption]

Тя и още десетки близки изпратиха 39-годишния кримигерой по последния му път. Църквата на гробищата в столичния квартал „Бояна” се оказа тясна да побере всички, които дойдоха да си кажат сбогом с бившия автомобилен състезател. Повечето от присъстващите приличаха на излезли от гангстерски филм – с кожени якета и тъмни очила, които не свалиха дори в храма. Около гробището гъмжеше от джипове и луксозни лимузини. Сред опечалените се открояваха зетят на Таки Даниел Боримиров и съпроцесникът на Борисов – Камен Балбузанов-Куката. Боби Белята бе положен в затворен ковчег, тъй като бил надупчен с 13 куршума. „Помнете Боби с добро” – обърна се вдовицата му към събралите се негови приятели. „Боби сподели с мен 21 години от живота си, направи ме майка на децата си и негова съпруга. Не заслужаваше да умре така, но знам, че има Господ и той ще накаже гадините, които ми го отнеха” – написа Здравка в социалната мрежа. Боби Белята бе подсъдим заедно с още 17 души, сред които Любо Чука, Камен Куката, Радо Слънцето. Процесът срещу бандата все още не е тръгнал, тъй като единият обвиняем е задържан в Турция. Боби Белята бе сочен за един от приближените на изчезналия наркобос Таки. Двамата са израснали заедно в жилищен район „Люлин” – отбелязва изданието.