Мик Шумахер, синът на легендарния пилот, тръгва по стъпките муМик Шумахер ще дебютира през следващия месец на пистата

Мик Шумахер смята да наследи прочутия си татко на пистата на Формула 1. Синът на легендарния пилот Михаел Шумахер твърдо е решен да тръгне по стъпките на прочутия си татко и дори има амбицията да задмине успехите му, разказват близки до семейството. Шумахер-младши ще дебютира на пистата следващия месец - през април, в състезанията от Формула 4.

[caption id="attachment_438782" align="alignleft" width="300"]Михаел Шумахер Михаел Шумахер[/caption]

Ако се справя добре, младежът ще мине във Формула 3, Формула 2, за да стигне до заветните стартове от Формула 1, коментират специалисти. Любопитното е, че Мик Шумахер ще дебютира на същата писта в Спа Франкшоам в Белгия, където баща му направи своя дебют за Формула 1 преди 24 години - през 1991 година. След което 15-годишният младеж ще се състезава на немската писта Нюрбургринг, която е известна като една от най-трудните в света.

Сабине Кем, говорителката на фамилията, разкри, че момчето е намислило да се посвети на едноместните болиди и да се откаже от картинга. Фриц ван Амерсфорт, собственикът на холандския тим, за който ще се състезава Мик, сподели, че младежът е показал изключителни качества по време на пробните набези и всички очакват да и донесе успехи, научиха от Агенция ПИК.

Мик Шумахер има всички предпоставки да изгради блестяща кариера и дори да задмине именития си баща. Младежът е европейски шампион на картинг, а в световния шампионат е на второ място. Той караше ски заедно с татко си по време на фаталното спускане на 29 декември 2013 година, което изпрати Михаел Шумахер в продължителна кома. От която пилотът все още не се е възстановил.