Разследващите са открили ДНК от стрелеца, който уби Борис НемцовБорис Немцов беше разстрелян в петък малко преди полунощ местно време

Убиецът на Борис Немцов е на път да бъде идентифициран. Разследващите разстрела на основния критик на Владимир Путин са успели да открият доста голямо количество косми в колата, с която е избягал човекът, разстрелял политика. От тях органите на реда смятат, че ще успеят да извлекат достатъчно информация, за да съставят ДНК профил на килъра. И съответно да установят самоличността му.

[caption id="attachment_438775" align="alignright" width="300"]Борис Немцов беше убит този петък Борис Немцов беше убит този петък[/caption]

Малко по-рано днес стана ясно, че полицията в Русия е успяла да открие колата, за която се смята, че е на убиеца. Медиите в Русия са убедени, че убийството е подготвяно от казаци, а откритите косми ще помогнат убиецът да бъде идентифициран, дори и с него да се случи нещо и да намери смъртта си, научиха от vsekiden.com.

Откритият автомобил пък е произведен в Украйна, макар да е регистриран в областта на Москва. И то на името на жена, която вече е била привикана за разпит в полицията. Оказа се, че вече бившата собственичка на колата си няма на идея за какво е бил използван автомобилът, който е продала преди цели три години.

След продажбата обаче возилото така и не е било регистрирано, което кара разследващите да се съмняват, че покушението срещу Борис Немцов е било планирано още тогава.

Припомняме ви, че политикът и опозиционер Борис Немцов беше застрелян в близост до Кремъл този петък малко преди полунощ местно време. Политикът се е разхождал по моста заедно с любовницата си Анна Дурицкая и съратникът си Виктор М. Когато неизвестен мъж ги издебва и стреля в опозиционера, след което избягва с чакаща го наблизо светла Лада.