Боби Белята беше погребан по-рано днесБоби Белята беше погребан от членове на родния ъндърграунд

Боби Белята беше погребан по-рано днес. Соченият за дясна ръка на наркобоса Таки мъж беше положен в частното гробище на софийския квартал Бояна, в изключително тесен кръг. Да го изпратят в последния му път освен близките и приятелите му, бяха дошли и цял куп знакови фигури от ъндърграунд средите от 90-те години, както и техни последователи. Специално наети за целта гардове следяха никой да на обезпокои траурната церемония и държаха любопитните очи надалеч.

[caption id="attachment_438769" align="alignright" width="300"]Боби Белята беше погребан днес Боби Белята беше погребан днес[/caption]

Сред дошлите да си вземат последно сбогом с Боби Белята бяха негови ортаци и авери от Люлин, които са сочени за близки до наркобарона Христофорос Аманатидис-Таки, който е обявен за издирване от Интерпол. Сред тях се открои и Камен Балбузанов, по прякор Куката, който нашумя покрай аферата си с плеймейтката Златка Райкова. Други две емблематични ъндърграунд фигури - Митко Малкия и бившия охранител на покойния Васил Илиев Радо Слънцето не успяха да присъстват на погребението, научиха от vsekiden.com.

Припомняме ви, че 39-годишният Боби Белята беше застрелян в четвъртък край езерото, намиращо се в столичния квартал Казичене. Той беше сочен за най-близкият човек на Таки, а на лобното му място е присъствал и негов приятел, който обаче не е успял да види убийците.

Според разследващите той е имал уговорена среща с убийците си, които е трябвало да му платят за пратка наркотици. Вместо пари обаче, мъжът получил куршуми в тялото. Органите на реда разкриват, че са открили цели осем куршума в трупа. Стрелците, които според униформените, са поне двама, все още са неизвестни и се издирват.