Анна Дурицкая твърди, че не е видяла лицето на убиеца на Борис НемцовАнна Дурицкая даде първото си интервю след убийството

Анна Дурицкая да се подложи на детектор на лъжата. Това са поискали органите на реда в Русия след убийството на основния критик на Владимир Путин Борис Немцов. Украинската манекенка, която е пряк очевидец на разстрела, твърди, че заради шока не помни кой знае какво от фаталната вечер и не е успяла да види лицето на стрелеца.

[caption id="attachment_438757" align="alignright" width="300"]Анна Дурицкая е била любовница на Борис Немцов от три години Анна Дурицкая е била любовница на Борис Немцов от три години[/caption]

23-годишната Дурицкая разкрива само, че е видяла кола със светъл цвят, но не е могла да запомни марката. Нито пък номерата. Младата жена даде първото си публично интервю след случилото малко преди полунощ местно време в петък. Украинката направи това с помощта на Скайп като се свърза с руски телевизионен канал, за да разкаже какво си спомня от фаталната нощ. Манекенката споделя, че Борис Немцов е вървял точно зад нея, когато до тях притичал мъж и стрелял. Уплашената Анна залегнала и затова не успяла да види лицето му, нито пък да проследи в каква посока се е отправила колата, с която стрелецът избягал.

"Всичко се случи толкова бързо", разказва манекенката, която е в шок след случилото си и най-вероятно затова е получила частична амнезия. Непосредствено след стрелбата младата жена твърди, че е помолила намиращ се наблизо снегорин да й даде номера на полицията, за да съобщи за случилото се. На органите на реда им отнело около десет минути докато пристигнат на мястото, научиха от vsekiden.com.

Униформените незабавно отцепили района и я отвели в управлението, където я държали за разпит цяла нощ, при това без присъствието на адвокат. Още тогава разследващите са й заявили, че ще трябва да се подложи на тест с детектор на лъжата, за да бъде установено дали твърденията й, че не помни нищо, са истина. Адвокатът, който манекенката наела в последствие обаче категорично отказал клиентката му да бъде подлагана на допълнителен стрес.

Анна Дурицкая разкри още, че в момента е под охрана, а властите са й забранили да отиде на погребението на любовника си утре.