Юлияна Плевнелиева организира протестен митинг току под прозорците на мъжа сиЮлияна Плевнелиева организира хора на бунт

Юлияна Плевнелиева организира протест пред самата сграда на Президентството! Няма лъжа, няма измама, първата дама е успяла да организира жителите на няколко села да се вдигнат на бунт и да се съберат в самия център на София, за да покажат недоволството си от случващото се в региона, в който живеят.

[caption id="attachment_438548" align="alignright" width="300"]Юлияна Плевнелиева Юлияна Плевнелиева[/caption]

Става въпрос за хората от разложкото село Баня, както и съседните населени места Горлево, Добърско и дори самият курорт Банско. Причината за недоволството на местните е изграждането на депо за отпадъци в непосредствена близост до Баня. На всичкото отгоре проектът предвижда там да бъдат заравяни и опасни отпадъци, научиха от vsekiden.com. За да предотвратят осъществяването на проекта, местните редовно организират протестни митинги.

Най-гениалната им идея обаче се оказала да се свържат с Юлияна Плевнелиева, тъй като тя и съпругът й също имат вила в региона. Първата дама охотно им дала подкрепата си и им дала ценни напътствия как да организират протестната си кампания занапред, за да им бъде обърнато внимание. Президентшата в прав текст им заявила, че няма смисъл да си губят времето с протести в местността, а трябва незабавно да заминат за София, за да получи недоволството им достатъчно гласност.

Нещо повече, съпругата на президента ги посъветвала да отидат да протестират направо на жълтите павета, между сградите на Министерския съвет, Партийния дом на депутатите и... Президентствoто, където всъщност е мъжът й.

Хората от село Баня са изпълнили надлежно указанията на Плевнелиева и още днес са пристигнали в столицата за мирния си протест под прозорците на държавния глава. Към тях са се присъденили и жителите на околните населени места, а едно от исканията им е да се срещнат с премиера Бойко Борисов.