Боби Белята най-вероятно е убит заради пратка с дрогаБоби Белята е бил повикан на срещата, на която са го разстреляли

Боби Белята е бил застрелян с цели 13 изстрела. Това обяви малко по-рано днес министър-председателят Бойко Борисов. Дясната ръка на наркобарона Таки беше убит късно вечерта в сряда, на самия бряг на езерото в столичния квартал Казичене. Борис Борисов, както е истинското име на жертвата, отишъл до мястото на смъртта си с автомобил, който не е на негово име. Заедно с него бил и негов приятел, чиято самоличност се пази в тайна.

[caption id="attachment_438543" align="alignright" width="300"]Боби Белята Боби Белята[/caption]

Мъжът обаче не е отишъл с Боби до мястото на срещата, а е останал да го чака на около стотина метра, когато чул изстрелите. След което видял убийците да напускат мястото с кола. Основната версия, по която работят разследващите е, че Боби Белята е имал уговорена среща на лобното си място, за да получи парите си за пратка с дрога, която е доставил. Вместо с пари обаче неизвестните извършители са му платили с куршуми, научиха от "24 часа".

Жертвата е била застреляна извън колата си, тъй като по нея липсват следи от куршуми. Приятелят му пък веднага е хукнал към близката бензиностанция, за да повика 112. След което се върнал на местопрестъплението, където е открит и от пристигналите на мястото полицаи.

Разследващите смятат, че по Борисов са стреляли поне двама убийци. За последно Боби Белята е бил видян публично преди точно осем дена - на 19 февруари. Той от години е спряган за най-близкия човек на наркобарона Таки, а през последните години освен с търговия с дрога, се занимава и с внос на автомобили, но незаконно.

Убитият оставя жена и две деца.