Певицата Жана Бергендорф не е простила на родителя си

Победителката в „Х фактор” Жана Бергендорф не познава баща си – разкри „Уикенд”. Тя не го е виждала даже на снимка. И не може да му прости. Би искала да знае само дали има братя и сестри, които не подозират за нейното съществуване – отбелязва изданието. Днес изпълнителката е щастлива със съпруга си Стефан и със сина им Леон. Съдбата сякаш й се реваншира за цялата болка, която й е причинила още преди да се роди. Биологичният й баща изоставя майка й, когато тя е бременна с Жана в третия месец. Един ден бъдещият родител просто изчезва. Жана Бергендорф се ражда в София на 20 октомври 1985 г. Тя носела дълго време фамилията на втория си баща, който е татко на сестра й. Казвала се Жана Бранкова. До 6-годишна възраст расте с мисълта, че именно това е нейният баща. „Аз много случайно разбрах, че човекът, който ми е дал име, който ме е отглеждал, не е мой роден баща” – споделя певицата. Научава истината, когато този баща напуска живота й. Майка й се разделя с него и остава сама с двете си момичета. В грижите за тях й помага нейната майка, която се премества от Сливен в София.

[caption id="attachment_438529" align="alignleft" width="300"]Жана Бергендорф имала трудно детство Жана Бергендорф имала трудно детство[/caption]

„Майка ми пък е била осиновена. Майката на моята майка е била германка. Може би затова казват, че у мен има нещо скандинавско” – разказва Жана Бергендорф. Певицата споделя, че като малка имала доста необмислени постъпки, но била самостоятелна. „Работя от 12-годишна. Чистех едно заведение, после започнах да отсервирам, докато се издигна в йерархията и стана сервитьорка. Вкъщи започнах да домакинствам на 13” – спомня си Жана Бергендорф. Тя е далеч от мисълта, че сега, когато е известна, биологичният й баща ще я потърси. Той може би въобще не знае, че тя е негова дъщеря. Въпреки изминалите години Жана не му е простила.