Умрелият кон предизвика истински ужас в село Дългопол!

Умрял кон остана в обора повече от десетина дни. Животното се гътнало в обора на стопаните си в село Дългопол. То започнало да намирисва и съседите започнали да роптаят. Едва тогава те разбрали за тъжната одисея на комшиите си.

Няколко дни собствениците на умрелия кон обикаляли институциите, за да търсят помощ и да извадят трупа на мъртвото животно. Но никой от институциите не си мръднал пръста и не направил нищо, за да го изкара оттам. Стопаните са безсилни и не могат да го изведат оттам. От екарисажа обаче им заявяват, че ще го вдигнат, но само при условие, че животното да е починало на двора, а не в обора.

[caption id="attachment_438510" align="alignright" width="300"]умрял кон Умрял кон 10 дни умирисва селото и няма кой да го прибере[/caption]

Стопаните са в недоумение, подават сигнал до общината и до гражданска защита, но никой не предприема нищо, а всеки си подхвърля топката на другите. Минават още няколко дни по търсене на държавна институция, която да се затрогне от проблема на хората.

Само информирали стопанката на умрелия кон да си намери няколко мъже, които да го изтеглят на двора. Едва след като сигнализирали на общински съветник, той уредил трупа на чифтокопитното да бъде изтеглено на двора. Съседите и стопаните на починалото животно се надяват все пак да не минат още петнадесетина дни докато от екарисажа да дойдат, за да вземат умрялото животно.

И негодуват, че едва след като нещо стане публично достояние и се завърти в медийното пространство институции, които взимат заплати, за да решават проблемите на хората се трогват да направят каквото трябва.