Васил Найденов подкара лъскаво Порше

Васил Найденов се изръси 240 бона за новата си придобивка.

Той бе забелязан да кара чисто ново Порше 911, пише столичен вестник. Запознати разкриват, че мощността на лъскавото возило, което подкара Васил Найденов, надхвърля 400 конски сили. Цената на този модел Порше е над 120 хиляди евро.

Медията подчертава, че изпълнителят на хитове като „Телефонна любов”, „Клоунът”, „Рали” („Със 100 километра в час”) и още много други хитови парчета от българската естрадна музика, е получил космически хонорари за участията си около Коледните празници.

[caption id="attachment_438355" align="alignright" width="300"]Васил Найденов подкара лъскаво Порше Васил Найденов подкара лъскаво Порше[/caption]

Според мълвата сумата, която е получил Васил Найденов за участията си по празниците е 100 хиляди лева.

Преди броени дни Васил Найденов потъна в скръб заради внезапната смърт на негов близък приятел. Той обяви, че се чувства съкрушен от загубата на един от най-близките си хора – поетът и писател Петър Софрониев. Именно той е авторът на един от най-големите му хитове „Казано честно всичко ми е наред”. Макар тази песен да е от края на осемдесетте години и днес тя е една от най-желаните в репертоара на Васил Найденов и почти не минава участие, без почитателите му да поискат да я чуят.

В тази песен авторът разкрива с няколко ясни детайла конформиста от епохата на късния социализъм, който въпреки крайно ограничените си възможности за свобода и развитие, все пак е доволен от живота, който има Негово дело са и сценариите за култовите предавания на БНТ като „Вариант”, “Клуб “НЛО” и „Събота – късен следобед”. Той е написал текстовете на около 40 песни и либрето за мюзикъл. Освен това в продължение на шест години е бил кореспондент на радио “Гласът на Америка”, Вашингтон.

Талантливият поет бе покосен от бързотечен рак на панкреаса. При все, че неотдавна претърпя операция и специалистите бяха на мнение, че всичко е минало успешно, той не доживя да бъде изписан от болницата, пише pik.bg.