Светът след 10 години: ЕС ще се разпадне, Турция става световен лидер

Светът след 10 години: ЕС ще се разпадне, Турция става световен лидер
5 (100%) 1 vote

ЕС ще се разпадне, а Турция ще стане световен лидер предвижда „Стратфор“

Анализаторската агенция „Стратфор“ излезе с притеснителна прогноза за политическата обстановка в света след 10 години. Според анализатори, ЕС ще се разпадне, Русия ще загуби водещата си позиция, а Турция ще се наложи като регионален и световен лидер.

Анализаторите са убедени, че кризата, която федерацията предизвика в Украйна ще остане международен проблем номер едно и в следващите години. Заради кризата, която се задълбочава, страната ще загуби водещото си място на световната сцена, а ако се вярва на прогнозите ще загуби не само влиянието си над региона, но и ще се разпадне като държава.

Полша, Румъния и Унгария ще се опитат да си върнат територии, които са изгубили в различни периоди. И ще се опитат да привлекат на своя страна Беларус и Украйна, пише 1.mk.

Анализаторска компания предвижда разпад на ЕС до 10 години

Анализаторска компания предвижда разпад на ЕС до 10 години

Според „Стратфор“ САЩ ще остане единствена световна сила, тъй като Русия вече няма да съществува като държава. ЕС също няма да издържи ще се разпадне, а Полша ще заеме лидерското място на Германия в региона.

Турция ще се издигне като световна сила и ще завоюва част от териториите на Сирия. Китай пък ще затъне в комунистическа криза и ще загуби мощта си. Ще продължи да бъде сила в икономиката, но няма да се наложи като световен лидер. За сметка на това Япония ще доминира в азиатския регион. На световната политическа сцена ще се появи нова сила – 16 държави от Югоизточна Азия, Източна Африка и Латинска Америка ще се обединят в политико-икономически съюз и ще станат най-новия икономически диктатор в света.

Освен че преначерта почти изцяло картата на Европа /на която между впрочем България някак липсва/, агенцията дава превес на САЩ като най-голяма световна сила. През следващите 10 години страната ще извърши стотици военни интервенции в Кавказ, Африка и дори в някои части на Европа и Азия, за да затвърди позицията си като световен лидер.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Светът след 10 години: ЕС ще се разпадне, Турция става световен лидер”

  1. Julian Nikolov

    февр. 26. 2015

    super-rezacitr svetovna sila-koi idiot go izmisli tova

  2. Julian Nikolov

    февр. 26. 2015

    super-rezacitr svetovna sila-koi idiot go izmisli tova

Добавете коментар