Сашо Майонезата също се оказа замесен в скандала с ВМАСашо Майонезата е имал договори с клиниката

Сашо Майонезата също се оказа замесен в скандала с ВМА. По време на разследването на далаверите във Военномедицинската академия излезе наяве и договорът, който Александър Найденов е сключил с клиниката и по-конкретно с вече бившият й началник генерал Стоян Тонев. Оказа се, че бившият любовник на актрисата Елен Колева се е грижел за изхранването и почистването на ВМА посредством фирмата си Олинеза, както и компанията "Сейл", на която е шеф на управителния съвет.

[caption id="attachment_438347" align="alignright" width="300"]Сашо Майонезата Сашо Майонезата[/caption]

Общата стойност на всички договори е 32 милиона лева, научиха от vsekiden.com. Сашо Майонезата обясни, че договорите са сключвани именно през компанията "Сейл", но не пожела да коментира колко години поред той печели конкурсите за обслужване на военните клиники. Нито пък за какъв период са сключвани договорите. По време на одит на

Министерството на отбраната от миналата година е станало ясно, че въз основа на тези договори са назначени точно 257 души от външната за Министерството фирма "Сейл Комърс", които да се грижат за пациентите в клиниките. При това чак до май 2018 година.

Вече бившия шеф на ВМА генерал Тонев е подписал цели 80 граждански договора, въпреки изричната препоръка от министерството тази бройка да бъде сведена до минимум.

Найденов обаче е категоричен, че всички договори са проверявани надлежно минимум по веднъж в годината. И не са установявани каквито и да било нарушения. Единствено предписания, но те са били в рамките на стандартното.

Той се възпротиви и на сравненията с порционите във ВМА и Пирогов, тъй като по думите му, тези неща се определяли не от фирмата-победител в конкурса, а от министъра.