Приятелят на Мая Илиева – Николай Иванов-Шванца, изпял групата на Черния Роди

Любовникът на Мая Илиева – варненският гларус Шванца, забегнал в чужбина – разкрива „България днес”. Той духнал от страната веднага след като дал показания срещу бандата на Радослав Калчев, известен като Черния Роди – отбелязва изданието, като припомня, че Шванца бе заключен по време на акцията срещу групата във Варна, но щом попаднал в ареста, „пропял”. Той разкрил каквото знае за бригадата на Черния Роди, с което си заслужил свободата. След като се озовал извън решетките, Николай Иванов си купил билет за далечна дестинация и си плюл на петите.

[caption id="attachment_438285" align="alignleft" width="300"]Шванца и Мая Илиева рядко се появяваха заедно на публични места Шванца и Мая Илиева рядко се появяваха заедно на публични места[/caption]

Според представители от ъндърграунда преди време Шванца е точил лиги по дъщерята на Черния Роди – Жана. Той дори искал да й надене пръстен, но нещата не се получили и красавицата тръгнала с друг кримигерой. Това бил синът на задържаната за тарторка на бандата за мокри поръчки „Килърите 6” Мила Георгиева – Мартин Джито. Жана дори родила дете на скаталия се от ченгетата Мартин. Запознати твърдят, че любовникът на Мая Илиева може да е пропял срещу Роди като отмъщение за това, че навремето не е получил дъщеря му. По данни на разследващите членове на бандата на Роди са ликвидирали афериста Борислав Манджуков на 24 март, миналата година и строителния предприемач Митко Дамянов на 8 януари в София. Съпругата му Наталия не била набелязана за мишена, но била убита, защото станала неволен свидетел на разстрела на мъжа си. Групата е отговорна и за убийството на Борислав Манджуков, като за негов палач е сочен Галин Мирчев-Жорко. По кой от случаите обаче Шванца е дал информация на разследващите, засега остава в тайна. Хората на Роди не са единствените които заплашват любовника на Мая Илиева. Известният варненски бандит Бацата също му беше вдигнал мерника заради твърденията му, че се въргаля в леглото на Георги Илиев.