Мечтата на Хасан и Ибрахим е да направят трио с Лили Иванова и Васил Найденов

„Не само обичаме Лили Иванова и Васил Найденов, ние ги обожаваме” – категорични са близнаците пианисти. Тяхното съкровено желание сподели пред „България днес” таткото на виртуазите Дениз Игнатов. „Готов съм да инициирам разговори и срещи, за да може идеите да се осъществят. Готови сме да го направим още днес, но се притеснявам някой да не каже, че сме се възгордели, и да попита „какви са тия и за кои се помислиха” – разсъждава бащата.

[caption id="attachment_438062" align="alignleft" width="300"]Хасан и Ибрахим са щастливи с новия си роял Хасан и Ибрахим са щастливи с новия си роял[/caption]

Освен със звездите на естрадата Лили Иванова и Васил Найденов Хасан и Ибрахим се надяват да направят концерти съвместно с Тони Димитроваи Ваня Костова. А дотогава талантливите близнаци ежедневно репетират на белия роял, който наскоро те получиха като подарък. „Този инструмент е много ценен и дългоочакван за тях. Раздават се максимално, свирят всеки ден поне по 5 часа. Имат и и строг режим – сменят се на половин час. И задължително роялът се почиства сутрин и вечер” – разказва бащата на Хасан и Ибрахим. И продължава: „Съдбата им е предопределена да бъдат най-добрите. Божия сила ги ръководи. Винаги съм мечтал децата ми да бъдат работливи, да се раздават и да бъдат всеотдайни. Към това съм се стремял и така съм ги възпитавал – да не изневеряват на България. Ядем български хляб, пием вода от български извори и затова всеки трябва да се замисли какво е дал на родината си. А не да слушаме и гледаме самозвани патриоти използвачи, които бягат надалеч, като свърши келепирът” – счита бащата на Хасан и Ибрахим. От 17 години той работи като фелдшер в Спешна помощ в шуменското градче Каолиново – отбелязва изданието. „Ако държавата реши и бъдем поканени, ще участваме с голямо удоволствие в следващата „Евровизия”. Едно е сигурно – откриването ще го направим ние” – заяви бащата на талантливите близнаци.